Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

amoniaczek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier puder 30 dag
mąka 30 dag
amoniak 1 łyżeczka
margaryna 1/2 kostki
galaretka 2

Przepis i sposób przygotowania na: amoniaczek

białka ubić z cukrem następnie dodać żółtka i mąkę wymieszaną z amoniakiem. utrzeć na gładką masę i połączyć z utartą na puch margaryną. pod koniec ucierania dodać kilka kropel zapachu. ciasto podzielić na 3 części. i upiec. przygotować galaretki gdy zaczną tężeć jedną z nich wylać na pierwszą warstwę zimnego ciasta przykryć drugim i wylać druga galaretkę wyłożyć trzeci placek ciasta. wierch polać dowolną polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.12.2012 13:07
fajne
Krzysztof42 18.11.2011 15:43
o jej a gdzie zdjęcie ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak