Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

imbirowy schab

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
woda 2 szkl
sól 1 łyżka
cukier 2 łyzki
ciemny sos sojowy 1 łyżka
anyż 2 gwiazdki
olej 1/4 szkl
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka
imbir świeży 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: imbirowy schab

Dzień przed pieczeniem mięso zamarynować w zalewie przygotowanej ze wszystkich podanych składników.
Rozgrzać piekarnik do 180 st C , a mięso obsmażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju, przełożyć do formy i piec około 50 minut co jakiś czas polewając marynatą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 24.02.2012 10:12
super przepisy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak