Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz zbójnicki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
pieczarki 20 dag
cebula 1-2 szt
olej 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pory 30 dag
ziemniaki 40 dag
mąka 4 łyżki
grzyby suszone 10 dag
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz zbójnicki

Jest to dosć pracochłonny przepis ale za to bardzo dobry.
Mięso kroimy w kostkę, pieczarki w ćwiartki lub połówki, grzyby suszone moczymy 1 godzinę wcześniej, cebulę pokroić w piórka.
Mięso mocno obsmażyć, wyjąć, w tym samym tłuszczu obsmażyć cebulę, dodać pieczarki, ponownie dodać mięso, koncentrat pomidorowy, przyprawić na ostro, dodać rosół i osączone grzyby suszone, dusić około 90 minut.
Dziesięć minut przed końcem dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i chili. Tuz przed końcem dodać dynie i mąkę rozmieszaną z zalewą z dyni , którą zagęścić gulasz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 04.01.2011 15:53
nie jadłam czegoś takiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak