Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki na słodko

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
margaryna 1 szt.
żółtko jajek 2 szt.
smietana 18% 2 łyżki
polewa czekoladowa 1 opakowanie
krem do karpatki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki na słodko

Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki. Podzielić na 3 części. Dwie części rozwałkowujemy na 4mm grubości. Z jednego ciasta wycinamy kółka i nakładamy na odwrócone foremki babeczkowe. Pieczemy na złoty kolor. Z drugiego ciasta foremką babeczkową wycinamy krążki. W krążku kieliszkiem wycinamy dziurę pod nóżkę. Pieczemy na złoty kolor. Z 3 części ciasta robimy korzonki grzybków, posypujemy makiem. Przygotowujemy kreme karpatkowy wg przepisu na opakowaniu. Wypełniamy nim kapelusze. Możemy także zrobić krem budyniowy. Kapelusze dekorujemy polewą czekoladową.
Palce lizać!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 10.05.2011 15:18
Cudowne-super sprawa,nawet nie trzeba do lasu wchodzić:):):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak