Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selerowy zawrót głowy - zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Korzeń selera 70 dkg
masło 1/3 kostki
seler naciowy 1 pęczek
korpus drobiowy 1 szt
boczek wędzony 15 dkg
śmietanka 30 % 1 szklankka
sól i pieprz 1
mąka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: selerowy zawrót głowy - zupa

Z korpusu drobiowego gotujemy bulion.
Na maśle smażymy posiekaną cebule i pokrojone w kostkę seler, przesiewamy na to mąke, dokładnie mieszamy . Do bulionu dodajemy śmietanke, mieszamy i tym zalewamy smażący się seler, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - gotujemy około 30 minut aż zmięknie seler.
Boczek kroimy w cienkie plasterki, podsmażamy z dwóch stron na maśle.
Zupę rozlewamy do talerzy, dodajemy do niej po 2 plastry boczku

Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 23.09.2011 21:58
taką nazwą od razu zachęciłaś do zapoznania się z przepisem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak