Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z czosnkiem w zalewie ketczupowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg
czosnek ząbki do smaku
koper świeży do smaku
Zalewa:
woda 2 l
cukier 3 szklanki
ketczup 18 łyżek
sól 4 łyżki
ocet 10 % 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z czosnkiem w zalewie ketczupowej

Ogórki umyć i pokroić na mniejsze kawałki (jeżeli macie małe ogórki to nie kroimy ich). Składniki zalewy zagotować i przestudzić. Do słoików nakładać kilka ząbków czosnku, koper i ogórki. Przygotowane składniki zalać zimną zalewą. Pasteryzować około 5-7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariola21 04.01.2011 16:06
Spróbuj :)
mysza666 04.01.2011 15:56
nie jadłam takich, ale może to i dobre;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak