Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze sliwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
suszona sliwka 10 szt.
majaranek 1 łyżeczka
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
boczek 5 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze sliwką

W Schabie wzdłuż kawałka mięsa wąskim, długim nożem zrobić otwór. Wpychać w otwór kolejno suszone śliwki.
Schab posypać majerankiem, pieprzem i przyprawą do drobiu. Obtoczyć go plasterkami boczku. Przełożyć do brytfanny. Podlać 1/2 szklanki wody i piec pod przykryciem ok. 1 godziny. Polecam także schab na zimno. Jest doskonały do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak