Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera z rodzynkami, jabłkiem, orzechami i ziarnami słonecznika

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler
słonecznik łuskany do smaku
sok z cytryny
rodzynki 1 szklanka
majonez 3/4 szklanki
zielenina do dekoracji
sól do smaku
pieprz do smaku
orzechy włoskie 1 posiekane
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera z rodzynkami, jabłkiem, orzechami i ziarnami słonecznika

Rodzynki umieścić na sicie i przelać je ciepłą wodą. Seler obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Następnie trzeba go skropić sokiem z cytryny,aby nie ściemniał. Jabłka umyć, pozbawić skórek i gniazd nasiennych. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do selera dodać jabłka, rodzynki, orzechy i ziarna słonecznika. Wszystko wymieszać i połączyć majonezem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem ozdobić zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak