Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser cytrynowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
cytryna
pomarańcza
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
bita śmietana
brzoskwinie

Przepis i sposób przygotowania na: Deser cytrynowy

Pomarańcze i cytrynę wyszorować i obrać ze skórki w cienkie paski. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem (6 łyżek) na gładką masę, dodać sok wyciśnięty z cytryny. Rozpuścić żelatynę w kilku łyżkach wody, a białka ubić. Do żółtek dodać żelatynę i pianę, wymieszać, rozlać do pucharków. Odstawić, a gdy stężeje ozdobić bitą śmietaną i plasterkami brzoskwini.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak