Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smerf

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1
cukier puder 1 szklanka
jajko 5
mleko 1 szklanka
kakao 1-2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: smerf

1 szklankę mleka zagotować z żelatyną. ostudzić. margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać po jednym żółtku. białka ubić na sztywną pianę i dodać do margaryny. następnie dodawać po łyżce mleka zagotowanego z żelatyną. podzielić na 2 części i do jednej z nich dodać kakao. wlać do tortownicy obie części na przemian. posypać rodzynkami i wstawić do lodówki w celu zastygnięcia. następnie polać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 16.11.2011 16:33
super nazwa a gdzie zdjęcie ?
Małgorzata106 06.09.2011 21:07
super
anna1281 01.08.2011 20:55
Fajny przepis, muszę go wypróbować :)
angelika14 11.02.2011 21:15
ciekawy przepis
agata1722
agata1722 08.01.2011 15:22
super przepis
AGNIESZKA144 10.12.2010 17:36
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak