Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z fasolką szparagową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 50 dag
fasolka szparagowa 50 dag
cebula 1 szt
smalec 1 łyżka
papryka 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z fasolką szparagową

Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na smalcu, przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Na pozostałym tłuszczu zrumienić drobno pokrojoną cebulę i paprykę. Następnie przełożyć do rondla z mięsem. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, pokroić na kawałki, włożyć do prawie miękkiego mięsa. Koncentrat pomidorowy wymieszać ze śmietaną i mąką wlać do fasoli z mięsem, przyprawić do smaku i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 15.02.2013 12:55
smakowicie brzmi
Katarzyna59 24.08.2012 17:50
super
Justa32 23.12.2011 00:58
super smaczna
Edyta38 09.07.2011 22:16
niebo w gębie
Iwona51
Iwona51 04.01.2011 11:33
smaczne
agnieszka214 04.01.2011 11:17
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak