Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała budyniowa polewa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Przepis na uniwersalną białą polewę budyniową, idealną do wszelkiego rodzaju wypieków - m.in. ciast i tortów.

Składniki:

budyń śmiatankowy 1 opakowanie
śmietanka 30% 5 łyżek
cukier 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Biała budyniowa polewa

1. Śmietankę łączymy z cukrem.

2. Podgrzewamy na małym ogniu na patelni teflonowej.

3. Dodajemy proszek budyniowy i dokładnie mieszamy, aby nie powstały grudki.

4. Na wystudzone ciasto wylewamy jeszcze ciepłą polewę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 13.09.2013 14:22
a to dla mnie coś nowego , chętnie wyprobuję tylko zastanawiam się na jakie ciasto nadaje sie taka
Ada-Gaba 25.02.2013 06:55
ciekawa polewa
Motorek 05.01.2013 10:21
fajna polewa tylko szkoda, że nie ma zdjęcia
barbara11561 25.07.2011 10:56
świetna,warto spróbować...
Dorota76 11.02.2011 13:46
nie robiłam nigdy takiej ale trzeba będzie spróbować
IZABELA29 06.01.2011 11:13
wygląda prawie jak budyń ,moje dziewczyny myślały ,~że kupna.
ben-ka 05.01.2011 16:28
Ciekawe.....nie robiłam takiej polewy warto spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak