Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks z bakaliami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
masło 1 kostka
jajko 5 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
bakalie 0,5 kg
olejek migdałowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Keks z bakaliami

Masło zmiksować, dodając po jednym jajku. Następnie należy dodać szklankę cukru oraz kilka kropel olejku migdałowego ciągle miksując. Na końcu należy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać. Do jednolitej masy ciasta należy wsypać bakalie. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 27.05.2012 19:07
uwielbiam keks
klaklak 07.03.2012 19:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak