Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbaski śląskie 10 sztuk
ziemniaki 3 sztuki
woda 1/3 szklanki
chili w proszku 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
roztopione masło 3 dkg
starty ser 1 szklanka
zupa 1 ziemniaczana z porem

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kiełbasą

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Widelcem ponakłuwać kiełbaski; opiekać je przez 5 minut na grillu elektrycznym. Dno rondelka wysmarować tłuszczem. Ułożyć warstwę ziemniaków pokrojonych w plasterki, a na nich upieczone kiełbaski. Zupę z puszki wymieszać z wodą, chili i polać tym kiełbaski. Wstawić do piekarnika na 45 minut. Wierzch: bułkę tartą wymieszać z masłem oraz serem i wyłożyć na kiełbaski. Zapiekać bez pokrywki dalsze 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 02.07.2011 18:49
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak