Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w sosie tatarskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki marynowane 1 słoik
ogórki kiszone 6-7 szt.
cebula 2 szt.
jogurt naturalny 1 opakowanie
majonez 1 mały słoik
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
cukier 1 łyżeczka
ocet
sól do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna
śledzie 10 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w sosie tatarskim

Śledzie namoczyć, następnie zrobić zalewę: do 1 litra wody dodać ocet, liście laurowe, ziele angielskie, cukier, zagotować, ostudzić i zalać śledzie. Pieczarki, ogórki i cebule pokroić w drobną kostkę, dodać jogurt i majonez, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak