Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z włoską kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kupusta włoska 25 dkg
włoszczyzna 1 pęczek
bulion 3/4 litra
olej do smażenia
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa szczypta
karkówka 1/2 wieprzowa

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z włoską kapustą

Kapustę umyć i pokroić w cienkie paski. Zieleninę także umyć, a marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Do garnka wlać bulion, dodać warzywa, w tym kapustę, gotować kilka minut pod przykryciem. Por cienko pokroić i dodać do garnka. Dusić jeszcze 5 minut. Mięso pokrojone w kostkę podsmazyć na oleju, a następnie dodać do warzyw. Doprawić. Kiedy mięso już będzie miękkie posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.09.2011 00:28
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak