Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki w bekonie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
pieczarki 5 sztuk
olej 4 łyżki
pieprz do smaku
ziemniaki młode
boczek 20 chudy
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki w bekonie

Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach. Boczek pokroić w cienkie plasterki. Połowę ziemniaków obrać i zawinąć w plastry boczku, spiąć drewnianymi wykałaczkami i ułożyć na ruszcie. Paprykę przeciąć na pół. Oczyścić, opłukać, pokroić na duże kawałki. Cukinie po oczyszczeniu pokroić w szerokie plastry. Pieczarki oczyścić. Paprykę, cukinię, pieczarki i pozostałe ziemniaki nadziewać na przemian szpilkami do szaszłyków. Posmarować olejem, posypać pieprzem. Ziemniaki w boczku i szaszłyki grillować około 10 minut ciągle obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 30.08.2011 12:36
smaczne
RenataZ-et 04.01.2011 12:07
Muszą być pyszne i do tego te szaszłyki... mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak