Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w occie po mojemu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 3 szt
sól 5 dkg
cytryny 1 szt
mąka 0,5 kg
woda 1 litr
ocet 0,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
papryczka chili 1 szt
Ziele angielskie mielone Prymat 8 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w occie po mojemu

Filety posolić, skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w mące i usmażyć. Cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić. W naczyniu ułożyc na przemian filety i cebulę.Składniki zalewy zagotowac i gotować ok 3 - 5 minut.
Gorąca zalewą zalać rybę. Odstawić na 12 h , aby ryba przeszła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 27.07.2011 11:12
wygląda apetycznie :)
stokrotka 08.01.2011 10:51
fajne
Zuzanna5 06.01.2011 17:20
brzmi zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak