Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z żurawinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 15 dkg
sól do smaku
kapusta czerwona 3 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z żurawinami

Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, resztę dokładnie umyć, poszatkować drobno. Kapustę posolić, delikatnie ugnieść i układać w wyparzonych słoikach dorzucając co jakiś czas trochę żurawiny. Słoiki przykryć i odstawić na 3 dni w ciepłe miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 21.12.2011 10:54
smaczna
RenataZ-et 04.01.2011 12:06
Interesujące połączenie
Iwona51
Iwona51 04.01.2011 11:39
dobra kapustka ,jeszcze do tego kluchy śląskie i mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak