Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem twarogowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 30 dag
cukier 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 dag
białko 3 szt
aromat waniliowy 1/2 łyzeczki
rodzynki 3 łyzki
czekolada mleczna 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem twarogowy

Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, mieszajac zagotować. Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Następnie do białek dodac żelatynę, twarożek, aromat, rodzynki i pokruszoną czekoladę, wymieszać. Krem wyłożyć do salaterek, odłożyć na chwilę w chłodne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.01.2014 20:58
Smakowity kremik.
mela25 29.01.2013 15:20
Ekstra
olkaaa 01.05.2012 10:54
fajny
Iwona51
Iwona51 29.12.2011 11:56
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak