Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w sosie czekoladowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg
masło 3 łyżki
wino białe wytrawne 150 ml
czosnek ząbki 2 szt
czekolada gorzka 3 dag
natka pietruszki 2 łyzki
sól
pieprz
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w sosie czekoladowym

Mięso natrzyj solą i pieprzem, obsmaż na maśle. Dodaj cebulę i czosnek, wlej wino i szklankę wody. Przykryj, duś 15 minut na małym ogniu. Zdejmij pokrywkę, dodaj czekoladę, duś jeszcze około 10 minut. Zdejmj z ognia i odstaw na 10 minut. Przed podaniem pokrój polędwicę w plastry, polej sosem i posyp natką. Jeśli sos jest za rzadki, pogotuj go jeszcze przez chwilę, a gdy część odparuje, dodaj kawałek masła i wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak