Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płotki w koprze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płocie 2 szt
koper włoski 2 garście
szałwia 3 listki
koper kilka gałązek
sól
pieprz
oliwa
pomidory 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Płotki w koprze

Dokładnie oczyść obie ryby, wypatrosz je i umyj pod bieżącą, zimną wodą. Natrzyj od środka i na zewnątrz solą i pieprzem, napełnij koprem i posiekaną szałwią. Skrop (dość obficie) oliwą, ułóż na blasze, piecz około 30 minut w temp. 180°C. W trakcie pieczenia skrapiaj ryby oliwą, aby nie wyschły. Przed podaniem udekoruj płocie gałązkami koperku oraz pokrojonymi pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak