Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka tęczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka sałat 1 szt
gruszka 1 szt
jabłko 1
sok z limonki 2 łyżki
miód płynny 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
ocet winny 1 łyżeczka
słonecznik łuskany 3 łyżki
ser mozarella 1
gałązk miety 1
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka tęczowa

sałatę wsypujemy do miski, jabłka i gruszki kroimy w cieniutkie paski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy do sałaty, wsypujemy odsączony i pokrojony ser mozzarella ( można kupić w kuleczkach i dodać je w całości).
Sos :
sok z limonki mieszamy z octem, miodem płynnym i oliwą, musztardą i posiekaną miętą. Zalewamy sałate, mieszamy posypujemy słonecznikiem.
Idealna z pieczoną pagietką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak