Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pieczony z podrobami i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak duży 1
masło 2 łyżki
jaja 2 szt
sól i pieprz 1
Przyprawa curry orientalna Prymat 1
Papryka słodka mielona Prymat 1
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1
włoszczyzna mrożona 1 opakowanie
podroby drobiowe kg
ryż 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pieczony z podrobami i ryżem

Włoszczyzne gotujemy w osolonej wodzie, podroby ( wątróbka,serca,żołądki) czyścimy, drobno kroimy, dodajemy do włoszczyzny, gotujemy 30 minut. Do wystudzonego farszu dodać carry, paprykęm sól pieprz i wbić jajka, nadziać farszem kurczaka i zaszyć, kurczaka natrzeć przyprawami, piec w piekarniku rozgrzanym do 220c około 1,5 godziny. Podawać z ugotowanym ryżem lub makaronem ryżowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak