Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy nadziewane polewą czekoladową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier 0,5 szklanki
sól szczypta
czekolada 1 opakowanie
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy nadziewane polewą czekoladową

Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodać powoli cukier. Gotową, sztywną pianę nakładać za pomocą łyżki stołowej na wyłożoną papierem do pieczenia formę, zachowując odstęp ok 3-4 cm. między bezami. Wsadzić do pieca nagrzanego do 150\'C i piec ok 30 min, po tym czasie włożyć w drzwiczki pieca łyżkę drewnianą i piec jeszcze ok 10 min. Gotowe bezy przekładać polewą czekoladową i zlepiać. Mleko wlać do garnuszka i wsadzić pokruszoną czekoladę. Mieszać cały czas, aż czekolada się rozpuści a polewa zacznie gęstnieć. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 03.02.2014 18:48
pyszny deserek
olkaaa 01.11.2013 10:26
wyglądają kusząco
Wafelek2601 30.11.2012 09:13
Pyszniutkie
caralajna 25.09.2012 10:45
mniam
RenataZ-et 03.05.2012 00:20
idealne!!
Agnik 10.09.2011 15:22
mniam
Koper 20.01.2011 10:58
rewelacja! a jakie piękne i równe wyszły
matii6 05.01.2011 13:02
mniam,mniam
amorzenek 05.01.2011 07:33
super smaczne
iwa643 05.01.2011 07:30
lubie mniam
ada12302 04.01.2011 22:37
apetycznie wyglądają
IlonaAlbertos 04.01.2011 12:54
Apetyczny deser :) Uwielbiam bezy.
agnieszka214 04.01.2011 11:20
uwielbiam
rzenia15 04.01.2011 10:29
apetycznie
ben-ka 04.01.2011 09:36
Są śliczne:)
rosik93 04.01.2011 08:16
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak