Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowo-rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 10 szt
masło 1/2 kostki
carry 2 łyżeczki
sól i pieprz 1
groszek konserwowy 2 szt
filety rybne 1/2 kg
ser żółty 40 (tarty)
ryż 2 (w torebce)
sok z limonki 1 (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowo-rybna

Starkowaną marchew gotujemy z masłem i szczyptą soli, ryż gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo.Groszek wrzucamy na rozgrzane masło, dodajemu ugotowaną marchewkę i dusimy 5 minut, dodajemu ryż, sól, pieprz carry .
Rybę skrapiamy sokiem z limonki, doprawiamy solą, pieprzem i carry, układamy warstwowo na zmianę z ryżem z warzywami, góre posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 c przez około 30 minut
smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 13.05.2012 18:48
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak