Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja po meksykańsku

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 7
gęsta śmietana 1/4 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
masło 2 łyżki
sos pomidorowy 1/2 szklanki
ser cheddar 1/2 szklanki tartego

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja po meksykańsku

Rozmącamy jaja ze śmietaną i przyprawami. Rozgrzewamy w rondelku masło i dodajemy jaja. Smażymy i mieszamy. Kładziemy na żaroodpornym talerzu. Polewamy jaja sosem pomidorowym i posypujemy serem. Wkładamy do opiekacza za 1 min. aż ser zacznie się topić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 04.01.2011 18:20
ciekawy przepis
magical66 04.01.2011 18:20
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak