Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów z kurczaków

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 kg obsmażonego
wywar z kurczaka 9 szklanek
pory 7 biała część
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów z kurczaków

Kurczaka gotujemy na małym ogniu w wywarze przez ok. 2,5 godz. Wyjmujemy kurczaka, obieramy mięso i drobno kroimy. Rosół przecedzamy, a pory kroimy na cienkie paski. Rozgrzewamy masło w rondlu i podsmażamy na nim pory. Dodajemy mięso, rosół i gotujemy. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 17.11.2011 13:13
fajny pomysł
Agnieszka/picola 04.08.2011 19:25
ciekawe
magical66 04.01.2011 18:21
pewnie smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak