Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS GRZYBOWY DO PIEROGÓW

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone ok.20 dag.
śmietana 2 łyżki
mąka do zagęszczenia ok.2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
przyprawa kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SOS GRZYBOWY DO PIEROGÓW

Grzyby umyć, namoczyć i w tej samej wodzie gotować. W trakcie gotowania dodać: pieprz, przyprawę Kucharek, listek laurowy, odrobinę soli oraz ziele angielskie. Gotować do miękkości ok. 1,5 h. W śmietanie rozprowadzić mąkę, mieszając można dodać kilka łyżek wywaru. Połączyć z gotującymi się grzybami, tak by uzyskać konsystencję sosu. Zagotować. Doprawić dowolnie do smaku. Podawać do pierogów z kapustą. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 03.01.2012 17:38
fajny
Zoso 09.04.2011 22:11
fajny sosik
Iwona51
Iwona51 09.03.2011 22:13
pyszny
IZABELA29 21.02.2011 17:52
tez taki mam , fajny ...i widać przydatny do zdjęć
ben-ka 21.02.2011 17:24
Dzbanuszek też śliczny:)
RenataZ-et 18.01.2011 11:36
Bardzo lubię sos grzybowy i bardzo często go robię.
MAR3STA 08.01.2011 19:06
fajny sosik!
ElizaT 04.01.2011 21:40
Misia czemu jesteś w szoku ?
misia53 04.01.2011 21:04
Jestem w szoku!
accee 03.01.2011 23:14
R-E-W-E-L-A-C-J-A

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak