Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura wiśniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśni 1 kg
cytryna 1
cukru żelującego 1:1 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura wiśniowa

Wiśnie oczyścić z pestek. Zmiksować połowę wiśni ze skórką i sokiem z cytryny. Dodać pozostałe wiśnie i cukier żelujący. Gotować, ciągle mieszając. Doprowadzić do wrzenia i pozostawić na dużym ogniu przez 3-4 minuty. Wrzącą konfiturę wlać do słoika i natychmiast zamknąć. Pozostawić do ostudzenia.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 12.11.2011 16:12
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak