Konfitura wiśniowa

Konfitura wiśniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśni

    1 kg
  • cytryna

    1
  • cukru żelującego 1:1

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie oczyścić z pestek. Zmiksować połowę wiśni ze skórką i sokiem z cytryny. Dodać pozostałe wiśnie i cukier żelujący. Gotować, ciągle mieszając. Doprowadzić do wrzenia i pozostawić na dużym ogniu przez 3-4 minuty. Wrzącą konfiturę wlać do słoika i natychmiast zamknąć. Pozostawić do ostudzenia.

Smacznego!!

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

12.11.2011 16:12
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat