Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa na mleku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
śmietana 3 łyżki
masło 1 łyżka
marchew 1 szt
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
koperek 1 łyżka
sól do smaku
borowiki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa na mleku

Grzyby drobno posiekać, włożyć do garnka, wlać 1 /2 szklanki wody, dodać cebulę, marchewkę i dusić około pół godziny. Wyjąć warzywa. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rozmieszać z 2 szklankami mleka, wlać do grzybów i gotować 10 minut. Dodać resztę przegotowanego mleka, śmietanę, koperek, przyprawić do smaku solą, wymieszać. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.05.2013 16:01
świetny pomysł
Seba 17.05.2012 08:28
smaczna
olkaaa 19.03.2012 08:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak