Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z grzybów suszonych z jajkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 10 dag
masło 5 dag
cebula 1 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z grzybów suszonych z jajkami

Grzyby namoczyć na 2h i ugotować w niewielkiej ilości wody, odcedzić, pokroić w kostkę. Na maśle poddusić drobno posiekaną cebulę, dodać grzyby, bułkę tartą i chwile poddusić. Jajka pokroić w drobną kostkę, wymieszać z grzybami, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Farszem nadziewać pierogi, krokiety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.02.2014 19:54
Ciekawy pomysł.
olkaaa 26.03.2012 19:55
super
Iwona51
Iwona51 11.01.2012 09:24
smaczne pieroszki z takim farszem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak