Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pryszczata baba w polewie czekoladowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
cukier kryształ 1 szklanka
jajko 5 sztuk
ocet 10 % 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń waniliowy 1 opakowanie
polewa czekoladowa 1 opakowanie
kuleczki kolorowe 1/4 szklanki
olej sojowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pryszczata baba w polewie czekoladowej

Cukier ubić z jajkami, dodać mąkę z proszkiem, olej, ocet i budyń. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.Po ostudzeniu oblać polewą i posypać kuleczkami-tytułowymi \'pryszczami\'.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 05.06.2012 14:47
jadalne pryszcze;)
Iwusia 18.11.2011 23:29
fajna
Krzysztof18
Krzysztof18 26.10.2011 11:43
jest ok.
ela16 17.09.2011 12:04
fajna
Smakosz6 07.06.2011 21:40
hihihi
IlonaAlbertos 18.04.2011 01:12
Interesująca nazwa.
MAR3STA 16.04.2011 00:11
ekstra babka;)
Elżbieta17 24.02.2011 15:42
Ładna ta baba:)
marta1371 17.02.2011 19:54
warto upiec ,fajne pryszcze
mirosława4 13.02.2011 21:20
fajne te pryszcze
Ewa111 06.01.2011 20:24
oryginalna nazwa
Jolanta_P-S 06.01.2011 11:43
Brzmi bardzo zachęcająco;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak