Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z ryżu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
pieczarki 30 dag
jajko 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z ryżu

Ryż gotujemy w rosole z kostki. Pieczarki drobno kroimy i przesmażamy na oleju. Dodajemy sól oraz pieprz do smaku. Ryż dokładnie odcedzamy, dodajemy pieczarki, jajko, sól oraz pieprz do smaku, wyrabiamy masę. Jeżeli masa jest zbyt luźna, dodajemy trochę bułki tartej. Następnie z tak przygotowanej masy formujemy okrągłe, płaskie kotleciki. Panierujemy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 01.08.2011 19:33
rewelacja
RenataZ-et 21.02.2011 19:15
Świetne kotleciki
IZABELA29 10.02.2011 15:03
dobre
wolochski 31.01.2011 22:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak