Pyzy z kaszą jęczmienną

Pyzy z kaszą jęczmienną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaków

    12
  • mąki ziemniaczanej

    10 dag
  • boczku

    10 dag
  • kaszy jęczmiennej

    1 szklanka
  • cebula

    1
  • soli

    szczyptę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jęczmienną namoczyć. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Połączyc z kaszą. Dodać 10 dag mąki ziemniaczanej i szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Uformować okrągłe pyzy. Zagotować wodę i wrzucić pyzy na wrzątek. Gotować 30 min. Cebulę i boczek drobno pokroić i podsmażyć na pateli. Polać pyzy.

Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna169Hosz

30.10.2014 12:45
Jakoś nie widać tej kaszy w pyzach?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat