Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski na wodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
mąka 7 łyżek
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1/2 szt
słonina 10 dag
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski na wodzie

1) GOTUJEMY WODĘ Z DODATKIEM LIŚCI LAUROWYCH, ZIELA ANGIELSKIEGO, SOLI I SMAKU
2)W KUBECZKU ROZRABIAMY CIASTO NA KLUSKI (Z MĄKI, JAJKA, ODROBINY WODY, SOLI I PIEPRZU, A NASTĘPNIE PRZY POMOCY MAłEJ ŁYŻECZKI FORMUJEMY I KŁADZIEMY KLUSECZKI NA GOTUJĄCĄ WODĘ Z PRZYPRAWAMI
3) NA PATELNI TOPIMY TŁUSZCZ ZE SŁONINY I PRZESMAŻAMY NA NIM POKROJONĄ W PIÓRKA CEBILĘ, NASTEPNIE ŁĄCZYMY TŁUSZCZ I CEBULĘ Z WODĄ I KLUSKAMI

dANIE TO TRAKTUJĘ JAKO RODZAJ BARSZCZU I PODAJĘ JE Z OKRASZONYMI ZIEMNIAKAMI

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak