Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta paprykowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
kiełbasa 1 laska
dymki ze szczypiorkiem 2 szt.
sól
pieprz
śmietana gęsta 1 szkl.
żółty ser starty 10 dkg
papryka 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: tarta paprykowa

ciasto francuskie rozmrozić i rozwinąć,paprykę umyć wydrążyć i pokroić w paski,dymkę na kawałki,kiełbasę w plastry,prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia i rozmrożonym ciastem,spód i boki posmarować śmietaną,rozłożyć papryki,dymkę,kiełbasę i polać resztą śmietany,posypać startym serem żółtym,piec ok.25min.w temp.220st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.12.2012 10:20
szybka i prosta w przygotowaniu, to lubię :)
Grazyna0211 17.11.2011 15:54
pysznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak