Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie chrzanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 100 ml
śmietana 4 łyżki
mąka 3 łyżki
chrzan świeżo starty 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 2 sz
natka pietruszki 1 łyżka
masło 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
oliwa 2 łyżki
ser żółty 05 (tarty)
karp 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie chrzanowym

Filety z ryby podzielić na kawałki, namoczyć na chwilę w mleku. Z 2 łyżek masła i mąki zrobić zasmażkę, wymieszać z mlekiem, zagotować, przyprawić do smaku solą i cukrem. Dodać śmietanę, chrzan i ser żółty, wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałym masłem, położyć rybę, skropić oliwą i wstawić do piekarnika, piec około 20 minut. Gdy ryba będzie miękką posypać pokrojonymi w kostkę jajkami, zalać sosem i zapiec na rumiano. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 20.04.2013 09:04
fajny przepis
Iwona51
Iwona51 28.12.2011 00:19
fajny przepis
bernadetta2 01.08.2011 15:08
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak