Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka cielęca na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba cielęca 0,5 kg
słonina 5 dag
cebula 2 szt
ogórek kiszony 1 szt
smalec 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
majeranek 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka cielęca na ostro

Słoninę pokroić w kostkę, wysmażyć, dodać drobno pokrojoną cebulę i podrumienić. Wątróbkę pokroić w niewielkie paseczki, włożyć do rondla, dodać smalec i usmażyć. Podlać odrobiną wody, dodać cebulkę i słoninę, przyprawić majerankiem, solą i pieprzem, dusić przez kilka minut. Pod koniec gotowania dodać utarty na tarce ogórek i szczyptę ostrej mielonej papryki. Podawać z pieczywem lub z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.10.2013 20:39
Ciekawy pomysł.
Katarzyna59 12.12.2012 12:25
supcio
ziutula
ziutula 19.06.2012 23:51
wątróbkę różną lubię bardzo...
mehia 23.05.2011 21:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak