Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z sosem czosnkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

upieczone buraki 4 sztuki
czosnek 1 główka
czosnek 1 ząbek
majonez 1/2 szklanki
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
sok z cytryny
cukier do smaku
chili do smaku
sól do smaku
natka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z sosem czosnkowym

Obciąć czubek główki czosnku i zawinąć w folię aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok 45 minut. Wycisnąć miękki czosnek z łupinek. Zmieszać ze śmietaną, majonezem i posiekanym ząbkiem czosnku, doprawić sokiem z cytryny, chili i cukrem. Buraki pokroić w plasterki, posypać natką. Sos podać obok.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 10.04.2012 15:14
fajne
IKrakowianka 19.03.2011 12:06
Te buraczki muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak