Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowy ryż z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda
migdały w płatkach 10 g
pomarańcze 1szt
mak 1 łyżeczka
ryż 60 g
sok pomarańczowy
aromat pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy ryż z migdałami

W garnku zagrzać wodę lub sok pomarańczowy z aromatem. Wrzucić ryż. Pomarańczę obrać, wyfiletować, pokroić na kawałki, po czym wrzucić do gotującego się ryżu. Kawałek skórki pobawić białej powłoczki, pokroić na małe kawałki, wrzucić do wody. Płatki uprażyć wraz z makiem na teflonie. Gdy ryż będzie gotowy, odcedzić (idealnie byłoby, gdyby wchłonął cała wodę), połączyć z płatkami i makiem. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak