Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 1/2 kostki
jajko 3 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 10 gram
jabłka 6 sztuk
orzechy włoskie 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe

Jajka ubić z cukrem, stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia i margaryną. Na koniec wrzucić rodzynki, orzechy i pokrojone w kostkę jabłka. Piec 50 min. w tem. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak