Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łódeczki kebabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
drożdże 4 dkg
sól 1 szczypta
śmietana 12% 4 łyżeczki
cukier 1 szczypta
pomidory 4
papryka 1
cebula 1
olej 5 łyżek
przyprawa do gyrosa 1
mięso mielone 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: łódeczki kebabowe

drożdże rozrabiamy w szklance ciepłej wody, następnie dodajemy śmietane, mąkę, sól i cukier, zagnietamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce aż wyrośnie.
Mięso smażymy na oleju dodając przyprawe do gyrosa.
Paprykę i pomidory kroimy w średnią kostke, cebulę drobno siekamy, całość mieszamy z mięsem.
Ciasto formujemy w łódeczki, które wypełniamy farszem, pieczemy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.01.2011 11:11
Super pomysł!! Musi rewelacyjnie wyglądać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak