Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksyk: Chili con carne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2-3 szt.
sól
pieprz
chili
kukurydza 1 puszka
mięso mielone 1/2 kg.
papryka
fasola czerwona 1 puszka
Papryka słodka mielona Prymat
pomidory 1 puszka
Papryka ostra mielona Prymat
przyprawa do dań meksykańskich

Przepis i sposób przygotowania na: Meksyk: Chili con carne

Cebule ( i paprykę) drobno pokroić, wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić. Następnie dodać mięso, usmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać pomidory. Przyprawić papryką i innymi przyprawami. Otworzyć puszki z fasolą i kukurydzą i dodać do dania. Smażyć na wolnym ogniu ok. 5 min.
Przyprawić do smaku.

Podawać z białym ryżem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak