pudding angielski

pudding angielski

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    100 g
  • bułka tarta

    250 g
  • gorące mleko

    1/4 szklanki
  • rodzynki

    30 g
  • starta skórka z cytryny

    1 szt
  • orzechy laskowe

    60 siekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

bułkę tartą zalewamy gorącym mlekiem,przykrywamy i zostawiamy. ucieramy ciasto z twarozku, 3 zółtek i cukru,dodając starte orzechy,rodzynki i skorke z cytryny.ciasto mieszamy z namoczona bułką, dodajemy pianęz białek i mieszamy. dajemy ciasto do okraglej formy i wstawiamy do duzego garnka z wodąi gotujemy ok 50-60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babcia

03.01.2013 00:38
pewnie pyszny

gosia47-47

31.03.2012 07:56
super

iknbozka

27.11.2011 19:18
mniam

Krzysztof42

12.11.2011 16:12
lubię

Łukasz18

05.11.2011 23:43
pycha

pioge7

14.07.2011 07:58
mniam

usmiech

22.11.2010 15:54
ciekawe

matii6

28.10.2010 12:28
na pewno będzie pyszny,,,

Margo1

10.09.2010 12:57
lubie pudding i często robię

bogumiła3

01.09.2010 00:21
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat