Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsno-orzechowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówki wieprzowej 20 dag
filetu z kurczaka 20 dag
orzechów włoskich 8 dag
cebuli 1 szt.
jajk 1
sól do smaku
olej sezamowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsno-orzechowe

Mięso umyć, oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku. Pokroić na paski i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przemielić również orzechy i cebulę. Dodać jajko. Przyprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym, sokiem z cytryny i przyprawą do mielonego mięsa. Dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.

Formułować malutkie kulki i piec na rozgrzanym oleju.

Najlepiej smakują podawane z salsą pomidorowo-ananasową - http://www.doradcasmaku.pl/przepis/86811/salsa-pomidorowo-ananasowa.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 21.03.2013 14:46
dla mnie rewelacja
Iiiiii 19.10.2012 18:18
pyszne
IlonaAlbertos 09.10.2012 13:29
Pysznie :)
Małgorzata106 01.04.2012 20:16
super
eli82 29.11.2011 16:16
pomysłowe
Jaheira11 10.11.2011 21:16
bardzo ciekawy pomysł- warto wypróbować !
angelika14 03.08.2011 18:53
ciekawy przepis
marcia71 27.01.2011 12:38
ciekawe
Gosia40 10.01.2011 18:13
jestem ciekawa smaku takich kulek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak