Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDŹ W ZALEWIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
woda 1 szklanka
ocet 1/3 szklanki
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Goździki całe Prymat 3
cukier do smaku
śledzie 0,5 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDŹ W ZALEWIE

Śledzia pokroić w dzwonka i ułożyć w naczyniu. Posypać go cebulą pokrojoną w kostkę. Zalewę zagotować i pozostawić do ostygnięcia. Zimną zalewą zalać śledzie i pozostawić na godzinę w zamkniętym naczyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak