Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa pomidorowo-ananasowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorów 1 puszka
cebuli 1 szt.
czosnku 1 ząbek
sok z połowy cytryny do smaku
sól do smaku
ananas 5 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa pomidorowo-ananasowa

Pomidory i plastry ananasa osaczyć z zalewy, pokroić na drobniejsze części i przełożyć do wysokiego naczynia. Dodać obraną i pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, rozdrobniony ząbek czosnku oraz przyprawy w ilości wedle uznania. Całość zmiksować blenderem. Odstawić na około pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 12.06.2011 13:47
zapowiada sie interesująco
pawel6 11.01.2011 12:44
Do mięsa musi rewelacyjnie smakować
Misiek1 04.01.2011 07:17
ciekawe połączenie składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak