Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada Domowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 0,5 kg
ciasto francuskie 450 g
metka wieprzowa 700 g
pieczarka 100 g
cebula biała 1 szt.
por 1 szt.
jajko 2 szt.
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
sałata 80 g
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada Domowa

Rozmróż ciasto. Mięso podsmaż 5 min. Przypraw. Posiekaj pieczarki i cebulę, zarumień na tłuszczu z mięsa. Metkę zagnieć z jajkiem, musztardą, cebulą, pieczarkami i sałatą. Przypraw. Oderwij liscie z pora, owiń nimi polędwicę. Obłóż masą mięsną. Płaty ciasta poukładaj jeden na drugim, rozwałkuj i umieść na nich mięso. Brzegi ciasta posmaruj białkiem. Dokładnie zwiń mięso i sklej brzegi. Piecz 50 min. w 180* C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 22.05.2011 10:48
bardzo fajny przepis
oliwkowa
oliwkowa 23.03.2011 20:52
świetny przepis
Magdalena80 01.03.2011 22:08
wyglądają świetnie;)
ewa19a 29.01.2011 16:31
super przepis na wielkie okazjie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak